Urkerdag 2021

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 09:00

Eindelijk was het weer zo ver, zaterdag vierden we bij ons in het dorp de leukste dag van het jaar. Elk jaar, de zaterdag voor Pinksteren vieren wij Urkerdag. Een dag waarin de cultuur wordt gevierd met Urker klederdracht om het levend te houden. Het verhaal achter de klederdracht vindt ik altijd zo bijzonder, de meeste stukken zijn geërfd en worden generatie op generatie doorgegeven.

Op social media deed ik een oproep om foto's te maken van Urkers in hun klederdracht. Speciaal voor deze dag ben ik aan de slag gegaan om een studio op te bouwen. Hiervoor heb ik een eigen achtergrond geschilderd in kleuren waarvan ik dacht dat de klederdracht goed tot hun recht zouden komen. Met veel plezier heb ik op Urkerdag een aantal kinderen, vriendinnen en gezinnetjes mogen vastleggen. In mijn studio had ik twee verschillende settings gemaakt. Eentje voor de volwassenen en eentje voor de kinderen met veel kussens zodat ze op hun gemak even lekker konden zitten.

Wie mijn stijl goed kent, weet dat dit niet mijn normale 'donkere' bewerking is. Ik ben meer gaan experimenteren met kleur omdat ik het belangrijk vond om de klederdracht eruit te laten springen. Alle foto's zijn via deze link te downloaden: https://home.mycloud.com/action/share/07ed241c-e33b-4800-94f5-f7a85639db7e

 

Ook heb ik een aantal illustraties gemaakt van het Urker klederdracht. Ik ben benieuwd, weet jij de juiste Urker benamingen voor deze kledingstukken?

Veel plezier met de foto's! Ik zou het leuk vinden als je laat weten wat je van de foto's vindt geworden.

 

Liefs,
Mary-Jo / Studio MJ


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.