De kleinste stad in de wereld

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 17:00

Een mini-vakantie naar Durbuy in de Ardennen om even op te laden en te genieten van de mooie natuur. In een korte tijd bezochten we het kleinste stadje van de wereld. klommen we in de bossen en gingen we door de Ourthe met een kajak. In deze blog neem ik jullie mee naar het weekendje weg.

Om 07:00 begonnen we al met de auto inpakken zodat we nog wat aan onze dag hadden bij aankomst. Na een lange reis kwamen we om 13:00 aan bij ons huisje die we geboekt hadden via Airbnb. Een fijn, mooi ingericht huisje met een paar kleine minpuntjes. Nadat we onze koffers hadden uitgepakt gingen we naar het stadje Durbuy toe. Het was een prachtig dorpje om rond te lopen en te bekijken. Als afsluiting van de dag gingen we naar een terrasje.

De volgende dag gingen we naar Adventure Valley Durbuy. Met een bandje kon je verschillende activiteiten in een dag doen. We begonnen bij de tubing slide, hier kun je over een baan van meer dan 200 meter naar beneden glijden. Daarna bezochten we het nettenpark. Na het nettenpark gingen we naar het 3D-labyrint, hier kwamen we op een brug met een indrukwekkend uitzicht op het Via Ferrata. Via Ferrata is een grote rots met een klimparcour. Aan het eind gingen we naar het klimbos waar we verschillende routes hebben gedaan en deden we fasttag. Bij terugkomst in het huisje stond ons lekker eten te wachten en deden we wat bordspelletjes.

Op ons laatste dagje stapten we een kajak in om een route van 8,4 km af te leggen in de Ourthe. Ondanks de regen was het een geweldige ervaring om door de stroming en tussen de rotsen door te kajakken. Na onze laatste activiteit was het tijd om de koffers weer in te pakken en naar weer terug naar Nederland te rijden. Met een prachtige zonsondergang eindige de vakantie perfect.

Dat was het alweer! Vinden jullie het leuk als ik vaker een reisblog schrijf?

Liefs,
Mary-Jo


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.